Η Mega Airlines Studies έλαβε την πιστοποίηση CBTA Center Provider από την IATA

Η Mega Airlines Studies είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και ένα από τα 10 πρώτα στην Ευρώπη, που έλαβε την πιστοποίηση CBTA Center Provider από τον διεθνή οργανισμό IATA (International Air Transport Association).

Ως ήδη «Πιστοποιημένο Κέντρο  Εκπαίδευσης» από το 2012, η Mega Airlines Studies έλαβε μια ακόμη διαπίστευση που την καθιερώνει σε διεθνές επίπεδο ώστε να προσφέρει όχι μόνο σε ιδιώτες αλλά

και σε επιχειρήσεις, εκπαίδευση βασισμένη στις ιδιαίτερες ικανότητες του εκάστοτε εκπαιδευόμενου, όσον αφορά την μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Πρόκειται λοιπόν για μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση των «επικίνδυνων αγαθών».

Μέχρι σήμερα υπήρχαν 17 κατηγορίες εργαζομένων βάσει του τίτλου εργασίας τους. Επομένως, όλα τα πληρώματα όπως και οι αεροσυνοδοί στην κατηγορία 11 της IATA, ακολουθούσαν ένα προκαθορισμένο και γενικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για οποιαδήποτε από τις λειτουργίες εργασίας που σχετίζονται με επικίνδυνα εμπορεύματα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, όλα άλλαξαν.

Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι ο τίτλος της θέσης που θα καθορίσει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης (σχέδιο κατάρτισης και αξιολόγησης), αλλά τα καθήκοντα και τα επίπεδα δεξιοτήτων που αναμένονται για κάθε εργαζόμενο.

Επιπρόσθετα, δεν θα είναι μόνο ευθύνη των εργοδοτών (ναυτιλιακές εταιρείες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων κ.λπ.) να αξιολογήσουν τις συγκεκριμένες δεξιότητες. Σύμφωνα με τα καθήκοντα που εκτελούν οι εργαζόμενοι, θα εφαρμόζεται ανάλογο σχέδιο εκπαίδευσης και αξιολόγησης που θα αφορά την μεταφορά, τον χειρισμό και την αποστολή των επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Θα εναπόκειται επίσης στον εργοδότη να καταρτίσει ένα πρόγραμμα που θα εγγυάται στους εργαζόμενους τη διατήρηση του επιπέδου ικανοτήτων που απαιτείται από την στιγμή της κατάρτισής τους και για τα επόμενα δύο χρόνια που θα διαρκεί η πιστοποίησή τους.

Αυτή η νέα πιστοποίηση που στοχεύει στην «Εκπαίδευση με βάση τις ικανότητες», επικεντρώνεται στον εκπαιδευόμενο και βασίζεται κυρίως σε 4 πυλώνες:

Τα καθήκοντα και τις αποστολές ειδικά για τους υπαλλήλουςΤην επίτευξη στοχευμένου επιπέδου δεξιοτήτωνΤο ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμαΤις συνεχείς και εξατομικευμένες αξιολογήσεις

Με την έγκριση μας ως ΠΑΡΟΧΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ CBTA, η Mega Airlines Studies είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να αναπτύσσει «προσαρμοσμένη» και «εξατομικευμένη» εκπαίδευση για όλους τους εργαζόμενους που διαχειρίζονται τα επικίνδυνα εμπορεύματα.

Η Mega Airlines Studies προσφέρει συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες για όλους τους εργοδότες που της εμπιστεύονται την εκπαίδευση του προσωπικού τους, ειδικά στο πλαίσιο αξιολόγησης δεξιοτήτων και τη δημιουργία σχεδίων κατάρτισης και αξιολόγησης.

Το άρθρο Η Mega Airlines Studies έλαβε την πιστοποίηση CBTA Center Provider από την IATA εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
i-mega-airlines-studies-elave-tin-pistopoiisi-cbta-center-provider-apo-tin-iata.htm
Τυχαία Θέματα