Η MSC δείχνει να «παγιώνει» την 1η θέση στους Liners. Ακολουθεί η MAERSK, σε απόσταση CMA CGM και Cosco

H «ανατροπή» στην 1η θέση δείχνει να «παγιώνεται» στους liners. Σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά στοιχεία της Alphaliner, η MSC – Mediterranean Shipping Company συνεχίζει να αποτελεί τον μεγαλύτερο θαλάσσιο μεταφορικό πάροχο στον κόσμο, με βάση τη χωρητικότητα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Περίπου 52 χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1970, η MSC, η «παραδοσιακά»

δεύτερη εταιρεία του κλάδου, από τις 5 Ιανουαρίου 2022 ξεπερνά τη Maersk Group από τη Δανία ως η μεγαλύτερη τακτική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Η MSC αναπτύσσει στόλο 691 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής χωρητικότητας 4,47 εκατ. teu, με μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 17,4%, έναντι 16,6% της MAERSK, εάν και η τελευταία διαθέτει περισσότερα πλοία (732).

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους μεγάλους παρόχους, οι οποίοι αναρριχήθηκαν στην πρώτη δεκάδα μέσω μιας σειράς συγχωνεύσεων και εξαγορών, η άνοδος της MSC στην κορυφή υπήρξε τελείως «οργανική».

Στην 3η θέση είναι η CMA CGM με 12,8% και στην 4η θέση η COSCO με 11,2%.

Βάσω Βεγιάζη

The post Η MSC δείχνει να «παγιώνει» την 1η θέση στους Liners. Ακολουθεί η MAERSK, σε απόσταση CMA CGM και Cosco appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα