Η HITACHI Rail εξαγοράζει την Thales’s Ground Transportation Systems έναντι 1,66 δις. ευρώ

Η HITACHI Rail συμφώνησε να αποκτήσει την Thales’s Ground Transportation Systems έναντι 1,66 δις. Ευρώ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η Thales GTS αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη σιδηροδρομική σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση.

Η εταιρεία παρουσίασε έσοδα

1,6 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020 και απασχολεί περίπου 9.000 άτομα σε 42 χώρες.

Ο κ. Philippe Keryer, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής, έρευνας και τεχνολογίας της Thales, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διεξήγαγε συζητήσεις με γνωστές εταιρείες της αγοράς και επέλεξε τον «καλύτερο βιομηχανικό εταίρο για να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησης των Ground Transportation Systems».

Τα Ground Transportation Systems ανήκουν στο τμήμα μεταφορών της Thales. Η Thales διαθέτει επίσης τομείς, όπως Άμυνα και Ασφάλεια, Digital, Aerospace και Space, για τα οποία ο κ. Patrick Caine, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Thales, υποστήριξε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην επίτευξη διψήφιων περιθωρίων και στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης τους στην αγορά.

Η Hitachi προηγουμένως ενίσχυσε τις δυνατότητες σηματοδότησης της κύριας και αστικής σιδηροδρομικής γραμμής με την απόκτηση του ιταλικού ομίλου Ansaldo STS, τον Ιανουάριο του 2019.

Η Hitachi υποστήριξε ότι, προσθέτοντας τις δραστηριότητες σηματοδότησης της Thales GTS καθώς και την αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη στο MaaS και την ψηφιοποίηση του σιδηροδρομικού τομέα, θα επιτευχθούν έσοδα ύψους 7,7 δισ. ευρώ και διψήφια προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα κατά τη χρήση του 2026 ή τέσσερα χρόνια από το κλείσιμο της συναλλαγής.

The post Η HITACHI Rail εξαγοράζει την Thales’s Ground Transportation Systems έναντι 1,66 δις. ευρώ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα