Προχωρά την πώληση της DB Schenker η Deutsche Bahn. Στους πιθανούς “μνηστήρες” DSV, DHL, CMA CGM

Η γερμανική Deutsche Bahn επέλεξε τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και Deutsche Bank για να προχωρήσουν με την πώληση του 100% της DB Schenker για έως και 20 δισ. ευρώ, ανέφεραν στο Reuters

ανώνυμες πηγές με καλή γνώση του θέματος.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Οι τελικές λεπτομέρειες αναφορικά με την πώληση της DB Schenker δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, με τις όποιες αποφάσεις να αναμένεται να υπογραφούν σύντομα και επίσημα, τονίζουν οι πηγές.

Επίσης, θεωρείται πολύ πιθανό σήμερα η Deutsche Bahn και οι προαναφερόμενες τράπεζες να συναντηθούν στο Βερολίνο.

Όπως έχει δημοσιοποιηθεί, η διαδικασία πώλησης της DB Schenker δεν θα ξεκινήσει πριν από το γ’ τρίμηνο του 2023, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα βοηθήσει την Deutsche Bahn να απομειώσει το χρέος της και να επενδύσει στην υποδομή του σιδηροδρομικού της δικτύου.

Μεγάλα ονόματα της αγοράς των logistics, όπως η δανική DSV, η γερμανική DHL και η γαλλική CMA CGM ενδεχομένως να έχουν κάποιο πλεονέκτημα στην απόκτηση της DB Schenker, σημειώνουν οι πηγές στο Reuters, συμπληρώνοντας ότι ενδιαφέρον έδειξαν και οι CVC, Carlyle, Advent, Bain και Blackstone.

Το άρθρο Προχωρά την πώληση της DB Schenker η Deutsche Bahn. Στους πιθανούς “μνηστήρες” DSV, DHL, CMA CGM εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα