Η DHL Freight δοκιμάζει το πρώτο φορτηγό LNG με mega trailer στη Γερμανία

Στη χρήση του πρώτου φορτηγού μεγάλων αποστάσεων που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ικανό να ρυμουλκήσει ένα mega trailer, ενός Iveco Stralis, προχώρησε η DHL Freight.

Δοκιμαστικά, περίπου για 1 χρόνο, το φορτηγό θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του κέντρου logistics της DHL και του εργοστασίου παραγωγής της BMW

Group στη νότια Γερμανία.

«Χάρη στο υψηλό ύψος εκφόρτωσης και την αυξημένη απόδοση καυσίμου, τα mega trailers στις οδικές μεταφορές είναι σημαντικά για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθιστώντας την BMW Group ιδανικό συνεργάτη για δοκιμές» σημειώνει ο γερμανικό όμιλος.

«Ο συνδυασμός ενός φορτηγού LNG και ενός mega trailer αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη βιώσιμη λύση για την εφοδιαστική του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μεταφοράς του πελάτη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μειώσουμε σημαντικά τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά μήκος του supply chain.

Η αύξηση της εξοικονόμησης καυσίμων και η αποδεδειγμένη μείωση των επιβλαβών εκπομπών που προέρχονται από τη χρήση φυσικού αερίου θα συμβάλλουν στην αύξηση της βιωσιμότητας των οδικών μεταφορών μεγάλων αποστάσεων», τόνισε ο Uwe Brinks, διευθύνων σύμβουλος της DHL Freight.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που η DHL Freight εντάσσει φορτηγά αερίου στο στόλο της, καθώς αντίστοιχη κίνηση έχει πραγματοποιήσει και στο Βέλγιο.

Από το καλοκαίρι του 2018, τέσσερα βαρέα φορτηγά αερίου μεγάλων διαδρομών αποτελούν μέρος μιας λύσης μεταφοράς για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και πωλητές αθλητικών υποδημάτων και αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Τέλος, όπως έχει επισημανθεί κατά καιρούς, μελλοντικός στόχος του ομίλου Deutsche Post DHL είναι να εκμηδενίσει το σύνολο των εκπομπών που σχετίζονται με την εφοδιαστική, επενδύοντας όλο και περισσότερο σε εναλλακτικές μορφές μεταφορών.

Β. Βεγιάζη

The post Η DHL Freight δοκιμάζει το πρώτο φορτηγό LNG με mega trailer στη Γερμανία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα