Η DB Schenker εξαγοράζει την USA Truck έναντι περίπου 435 εκατ. δολ.

Η DB Schenker προχωρά στην απόκτηση όλων των κοινών μετοχών της USA Truck έναντι του ποσού των 31,72 δολ. έκαστη σε μετρητά, με τη συναλλαγή να αποτιμά στα περίπου 435 εκατ. δολ.

Να σημειωθεί ότι, η συναλλαγή, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της USA Truck, υπόκειται υπό την έγκριση των Ρυθμιστικών Αρχών και και την ικανοποίηση άλλων

όρων κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των μετόχων της USA Truck.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, με τις δύο πλευρές να εκτιμούν ότι θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2022, η USA Truck θα καταστεί πλέον ιδιωτική εταιρεία και θα διαγραφεί από την Παγκόσμια Αγορά Nasdaq.

Η Evercore λειτουργεί ως οικονομικός σύμβουλος και η Scudder Law Firm, P.C., L.L.O. ως νομικός σύμβουλος της USA Truck, ενώ η Morgan Stanley & Co. Int. PLC έχει αναλάβει τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου και η Latham & Watkins LLP του νομικού συμβούλου για λογαριασμό της DB Schenker.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά προωθεί το κοινό όραμα της DB Schenker και της USA Truck να καταστούν κορυφαίος πάροχος λύσεων μεταφορών στη Βόρεια Αμερική.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η DB Schenker στοχεύει να ενισχύσει και να επεκτείνει την παρουσία της USA Truck στη Βόρεια Αμερική. Βασιζόμενη στο υπάρχον δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της USA Truck στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, η DB Schenker σκοπεύει να επεκτείνει τις παγκόσμιες υπηρεσίες logistics στο κομμάτι των χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τα logistics και τη διαχείριση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η USA Truck ιδρύθηκε το 1983, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε μια διαφορετική πελατειακή βάση της Βόρειας Αμερικής. Ο στόλος φορτηγών της αποτελείται από περίπου 1.900 οχήματα, απασχολεί 2.100 εργαζόμενους, έχει συνάψει συνεργασίες με πάνω από 36.000 ενεργούς μεταφορείς, ενώ διαθέτει ένα στρατηγικό δίκτυο terminals στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ.

The post Η DB Schenker εξαγοράζει την USA Truck έναντι περίπου 435 εκατ. δολ. appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα