Η Amazon απέκτησε την start-up Zoox και εισέρχεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης

Η Amazon απέκτησε την start-up αυτοκινητοβιομηχανία Zoox για πάνω από 1,2 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση του ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η συμφωνία πρόκειται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters, που επεσήμαναν ότι η Amazon θα συνεργαστεί με τη Zoox για να δημιουργήσει έναν στόλο

οχημάτων αυτόνομης οδήγησης «χτυπώντας» κατά μέτωπο την Waymo, leader στην κατηγορία της αυτόνομης οδήγησης που υποστηρίζεται από την Alphabet.

Στον αντίποδα, ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι η Amazon θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση αυτόνομης τεχνολογίας στο δίκτυο παράδοσης.

Να σημειωθεί ότι, η Zoox ιδρύθηκε το 2014, με την αξία της να αποτιμάται στα 3,2 δισ. δολ. τον Ιούλιο του 2018.

Τον Δεκέμβριο του 2018, έγινε η πρώτη εταιρεία που έλαβε έγκριση για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς αυτόνομης οδήγησης του κοινού στην Καλιφόρνια. Έως τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με το Bloomberg, η Zoox είχε συγκεντρώσει 800 εκατ. δολ. σε επιχειρηματικό κεφάλαιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Aicha Evans, που προηγουμένως ήταν ο διευθύνων της Intel.

Στις 20 Μαρτίου 2019, η Tesla υπέβαλε αγωγή εναντίον της Zoox και πολλών υπαλλήλων της Tesla -που αποχώρησαν από την Tesla για να εργαστούν στη Zoox- ισχυριζόμενη ότι πήραν μαζί τους πληροφορίες και εμπορικά μυστικά της Tesla που σχετίζονται με τομείς όπως η αυτόνομη οδήγηση.

The post Η Amazon απέκτησε την start-up Zoox και εισέρχεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα