Η Airbus προειδοποιεί ότι ένα σκληρό Brexit θα «παραλύσει» το επενδυτικό μέλλον της Βρετανίας

Η Airbus ζητά από τη Βρετανία να παράσχει μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει επενδύσεις, .

«Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στις μακροπρόθεσμες σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, και όχι μόνο για τους επόμενους 20 μήνες», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροναυπηγικού κολοσσού Tom Enders σε άρθρο του στους Financial Times.

Σύμφωνα

με τον ίδιο, «Η Βρετανία θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι μελλοντικές επενδύσεις δεν είναι δεδομένες».

Τα σχόλια του Enders έρχονται λιγότερο από ένα μήνα αφότου η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες για μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών, ώστε να διατηρηθούν οι αμετάβλητοι οι υφιστάμενοι εμπορικοί δεσμοί μετά το Brexit.

Παρόλα αυτά ο Enders υπογραμμίζει ότι η Βρετανία έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερες κινήσεις.

Ο ίδιος κάλεσε τη χώρα να παραμείνει μέλος του οργανισμού πιστοποίησης της αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ (EASA), προκειμένου να επιτραπεί στα αεροπλάνα της Airbus να αποκτήσουν τις απαραίτητες εγκρίσεις για να πετάξουν και παράλληλα δήλωσε ότι οι δραστηριότητές της εξαρτώνται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε Ην. Βασίλειο και Ευρώπη.

Σημειωτέον, η Airbus απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, όπου παράγει φτερά για τα εμπορικά της αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει το Reuters, η μεταβατική συμφωνία, που εξασφαλίστηκε από τη Μέι τον περασμένο Μάρτιο, μπορεί μετρίασε τον κίνδυνο απομάκρυνσης επιχειρήσεων από τη χώρα ως το τέλος του 2020, ωστόσο Λονδίνο και Βρυξέλλες οφείλουν να συμφωνήσουν αναφορικά με τους μακροχρόνιους εμπορικούς τους δεσμούς μετά το 2020.

The post Η Airbus προειδοποιεί ότι ένα σκληρό Brexit θα «παραλύσει» το επενδυτικό μέλλον της Βρετανίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα