Η Air China εξετάζει ενίσχυση των πτήσεων Αθήνα – Πεκίνο! Στις top 20 αγορές του ΔΑΑ η Κίνα

Διεύρυνση των εβδομαδιαίων συχνοτήτων των απευθείας πτήσεων Αθήνα – Πεκίνο, το οποίο εγκαινιάστηκε στα τέλη του 2017, εξετάζει η Air China.

Του Φώτη Φωτεινού

H Air China διεξάγει 2 εβδομαδιαίες πτήσεις τη χειμερινή περίοδο και 3 εβδομαδιαίες τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η αεροπορική εξετάζει την ενίσχυση των συχνοτήτων της και ειδικότερα, τη διεξαγωγή 1 επιπρόσθετης πτήσης, τόσο στην χειμερινή περίοδο 2019/2020, όσο και στη θερινή περίοδο του 2020.

«Οι πληρότητες των

πτήσεων φτάνουν στο 70%-80%», αναφέρουν στελέχη της Air China, υπογραμμίζοντας ότι οι πληρότητες είναι μεγαλύτερες στο σκέλος Πεκίνο – Αθήνα, σε σχέση με το σκέλος Αθήνα – Πεκίνο.

Η αεροπορική, σε συνεργασία με το ΔΑΑ και ταξιδιωτικά πρακτορεία, θα εντατικοποιήσει τις ενέργειες για την ενίσχυση των πληροτήτων στο σκέλος Αθήνα – Πεκίνο, έχοντας ως θετικές παραμέτρους την αυξανόμενη μόνιμη εγκατάσταση Κινέζων πολιτών στην Ελλάδα, τη διεύρυνση των transit επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ασία, αλλά και τις μεγάλες επαγγελματικές εκθέσεις που διεξάγονται στην Κίνα την άνοιξη και το φθινόπωρο, οι οποίες προσελκύουν business επιβάτες.

Ωστόσο, η «ωρίμανση» του δρομολογίου Αθήνα – Πεκίνο δεν είναι το μοναδικό στοίχημα της Air China. O ΔΑΑ, όπως είναι φυσικό, προσπαθεί να πείσει την Air China (και όχι μόνο) στον εγκαινιασμό δρομολογίου από άλλη κινεζική πόλη, όπως την Σαγκάη.

Φαίνεται ότι η κινεζική αγορά, η οποία θα είναι η νο1 αγορά του κόσμου στα μέσα της δεκαετίας του 2020, σύμφωνα με την IATA, θα αποκτήσει βαρύνουσα σημασία για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Είναι ενδεικτικό ότι η αγορά της Κίνας πέτυχε πέρσι την μεγαλύτερη αύξηση (+73%) στις αφίξεις ξένων επισκεπτών και εισήλθε στην ομάδα των μεγαλύτερων 20 αγορών για πρώτη φορά.

The post Η Air China εξετάζει ενίσχυση των πτήσεων Αθήνα – Πεκίνο! Στις top 20 αγορές του ΔΑΑ η Κίνα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα