Η 2η μεγαλύτερη αεροπορική της Λ. Αμερικής οδηγείται σε χρεοκοπία εξαιτίας του κορωνοϊού

Αίτημα πτώχευσης κατάθεσε η Avianca Holdings, η 2η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, αφού οι εκκλήσεις της για οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Κολομβίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που της προκάλεσε ο κορωνοϊός ήταν ανεπιτυχείς.

Αν δεν καταφέρει να ξεπεράσει την χρεοκοπία, η Avianca -με έδρα την Μπογκοτά- θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους μεγάλους αερομεταφορείς παγκοσμίως

που θα καταρρεύσει εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με το Reuters, από τα τέλη Μαρτίου, η αεροπορική έχει σταματήσει την εκτέλεση των τακτικών προγραμματισμένων επιβατικών πτήσεών της, ενώ πάνω από 20.000 εργαζόμενοί της έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών.

«Η Avianca αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη κρίση στην 100ετή ιστορία της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avianca, Anko van der Werff, εξακολουθώντας να ελπίζει σε κρατική διάσωση.

Η Avianca, η δεύτερη παλαιότερη εν λειτουργία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο μετά την KLM, το 2019, είχε συσσωρεύσει χρέη 7,3 δισ. δολαρίων.

The post Η 2η μεγαλύτερη αεροπορική της Λ. Αμερικής οδηγείται σε χρεοκοπία εξαιτίας του κορωνοϊού appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα