Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του Covid, η Southwest Airlines κατέγραψε κέρδη

Τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που ανέτρεψε τα πάντα στις αεροπορικές μεταφορές, σημείωσε η Southwest Airlines.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Reuters, η τεξανή αεροπορική εκτιμά ότι το 2022 θα είναι μια κερδοφόρα χρονιά για την ίδια.

Ωστόσο, η Southwest Airlines αναμένει απώλειες κατά το τρέχον τρίμηνο που θα λήξει τον προσεχή Μάρτιο, καθώς η παραλλαγή Omicron θα συμπιέσει τα έσοδα και θα αυξήσει τα κόστη.

Η εταιρεία

προβλέπεται να είναι κερδοφόρα για τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2022, καθώς και για ολόκληρο το έτος.

Ο Bob Jordan, Incoming chief executive του αερομεταφορέα, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «αισιόδοξη» σχετικά με τις κρατήσεις και τις τάσεις εσόδων για τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία.

«Με τα κρούσματα COVID-19 να έχουν πτωτική τάση, τα χειρότερα φαίνεται να είναι πίσω μας», δήλωσε ο Jordan, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο 6ος -κατά σειρά- διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σύντομα.

Πάντως και άλλοι αερομεταφορείς, όπως οι American Airlines, United Airlines και Delta Air Lines, εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος της Omicron στα ταξίδια θα αρχίσει να εξασθενεί από τον Μάρτιο.

The post Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του Covid, η Southwest Airlines κατέγραψε κέρδη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα