Για «προκλητική αξίωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να φυλακιστούν συνδικαλιστές», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Για «προκλητική αξίωση της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να φυλακιστούν συνδικαλιστές», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ, εκδίδοντας χθες κοινή ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

Με ένα προκλητικό αίτημα στο δικαστήριο, για την φυλάκιση και την επιβολή χρηματικού προστίμου σε συνδικαλιστές, συνοδεύτηκε η προσφυγή της ΣΤΑ.ΣΥ για να κηρυχθεί εκ των υστερών παράνομη η τρίωρη στάση εργασίας (9 π.μ.- 12 μμ), που πραγματοποίησαν την Τρίτη 10/5, την ώρα εκδίκασης της προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία Εργαζομένων στην Εταιρεία, ακολουθώντας σχετική απόφαση του ΕΚΑ .

Η ενέργεια, αυτή, αποτελεί απτή απόδειξη της αυταρχικής συμπεριφοράς της σημερινής Διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ και μελανή κηλίδα στην Ιστορία των Σταθερών Συγκοινωνιών και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ειλικρινά, απορούμε πως δέχτηκε να συμπράξει σ’ αυτό το ολίσθημα η Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας της Εταιρείας, συμπεριλαμβάνοντας στο δικόγραφό της ένα τέτοιο αίτημα, που στρέφεται ευθέως εναντίον συναδέλφων της.

Αλήθεια ο διάσημος εκ Θεσσαλονίκης Εργατολόγος της Εταιρίας, αυτό το άθλιο αίτημα το έγραψε στην αγωγή μετά από παραγγελία του εντολοδόχου του;

Σε κάθε περίπτωση η στόχευση της Διοίκησης είναι προφανής και είναι ενταγμένη στην πολιτική της κυβέρνησης, που όπως έχει αποκαλυφθεί, από μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα τις διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, επιδιώκει να αποδυναμώσει τον συνδικαλισμό και να βάλει στον «γύψο» την συνδικαλιστική δράση, θυμίζοντας πρακτικές άλλων εποχών.

Ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουν κυβέρνηση και Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε τέτοιες αυταρχικές, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

The post Για «προκλητική αξίωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ να φυλακιστούν συνδικαλιστές», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα