Γ. Τζιάλλας: Θετικό γεγονός η ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ως ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός, για την πόλη και τον τουρισμό, χαρακτήρισε την ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του αρμόδιου υπουργείου, Γιώργος Τζιάλλας.

Όπως είπε, η ύπαρξη υποδομών που μπορούν να υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Με αφορμή την συμμετοχή του στο 3ο Συνέδριο Τουρισμού, που έγινε στην εν λόγω

πόλη, ο κ. Τζιάλλας μίλησε για τις ευοίωνες προοπτικές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά.

Είναι πολύ σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, ότι δημιουργούνται υποδομές που μπορούν να υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη.

Εξαιρετικά θετικό χαρακτήρισε ο ίδιος το γεγονός ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Πρόκειται, όπως είπε, «για μεγάλες εταιρείες που προέρχονται είτε από παραδοσιακές αγορές είτε από νέες, οι οποίες συνδέονται πλέον με απευθείας πτήσεις αλλά και μικρότερες εταιρείες, οι οποίες μπορεί να είναι low cost αλλά είναι μεγάλες σε προσφορά ταξιδιωτικής κίνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Τζιάλλα, με τον τρόπο αυτό μέσω της Θεσσαλονίκης γίνεται σύνδεση και με άλλους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, με βάση πάντα με τον γενικό γραμματέα, σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα οδικά έργα, η Εγνατία οδός και οι κάθετοι άξονες και ο άξονας ΑθήναςΘεσσαλονίκης.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του αριθμού και της ποιότητας των κλινών, «συνθέτουν ένα θετικό περιβάλλον για τον τουρισμό και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει και πόρους από διακρατικά προγράμματα και ευρωπαϊκές συνεργασίες και αλλού».

The post Γ. Τζιάλλας: Θετικό γεγονός η ολοκλήρωση των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα