Φοροαπαλλαγές για την ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού. Ως τις 30/9 η προθεσμία των αιτήσεων

Μέσω της πρόβλεψης «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του Αναπτυξιακού 4399/2016 φορολογική απαλλαγή για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών τους, καθώς και την απόκτηση νέων μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται εντός της μονάδας, μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τον υφιστάμενο κύκλο της πρόβλεψης θα είναι ενεργή έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ οι φοροαπαλλαγές μπορούν να αξιοποιηθούν εντός διαστήματος μεταξύ 5 και 15 ετών.

Το συνολικό ποσό που προγραμματίζεται να διατεθεί για τις συγκεκριμένες ενισχύσεις ανέρχεται στα

150 εκατ. ευρώ.

Το καθεστώς απευθύνεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, εμπορικής εταιρείας, συνεταιρισμού, Κοιν.Σ.Επ., Αγροτικού Συνεταιρισμού, Ομάδας Παραγωγών ή Αγροτικών Εταιρικών Συμπράξεων.

Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα.

Συγκεκριμένα:

– για μεγάλες επιχειρήσεις ορίζεται στο ποσό των 500.000 ευρώ,

– για μεσαίες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ,

– για μικρές επιχειρήσεις στο ποσό των 150.000 ευρώ,

– για πολύ μικρές επιχειρήσεις στο ποσό των 100.000 ευρώ και

– για τις Κοιν.Σ.Επ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις στο ποσό των 50.000 ευρώ.

The post Φοροαπαλλαγές για την ενίσχυση μηχανολογικού εξοπλισμού. Ως τις 30/9 η προθεσμία των αιτήσεων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φοροαπαλλαγές, 309,foroapallages, 309