Φαίνεται ότι κερδίζει το «στοίχημα των μετακινήσεων» η Ιόνια Οδός

Εάν και είναι ακόμη νωρίς, αφού η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα) εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι κερδίζει το «στοίχημα των μετακινήσεων».

Ο κυκλοφοριακός φόρτος αγγίζει αισιόδοξες εκτιμήσεις, φανερώνοντας ότι η ωρίμανση του οδικού άξονα στη συνείδηση των οδηγών / χρηστών συντελέστηκε νωρίτερα από τους αρχικούς υπολογισμούς.

Ο αυτοκινητόδρομος έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη τουριστικών προορισμών της Δυτικής Ελλάδας, κάτι το οποίο φάνηκε στην εορταστική

περίοδο των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), μήκους 196 χλμ., επιτρέπει τη διεξαγωγή της διαδρομής Αντίρριο έως Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων είναι 4 (Κλόκοβα, Αγγελόκαστρο, Μενίδι, Τέροβο) και οι πλευρικοί 5, με το κόστος των μετωπικών διοδίων για ένα ΙΧ να ανέρχεται στα 12,45 ευρώ.

Συνολικά, πρόκειται για ένα έργο που διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκαταλέγονται 24 γέφυρες συνολικού μήκους 7 χλμ., 4 σήραγγες συνολικού μήκους 11,2 χλμ., 77 κάτω διαβάσεις και 24 άνω διαβάσεις.

The post Φαίνεται ότι κερδίζει το «στοίχημα των μετακινήσεων» η Ιόνια Οδός appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα