Με εξαιρέσεις η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Η απόφαση

Σε συμπληρωματική απόφαση αναφορικά τον καθορισμό των εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο και εναλλακτικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, «Συµπληρώνεται η αρ. ∆ΝΣγ/oικ.19875/ΦΝ393/15.3.2017 (Β΄1218) υπουργική απόφαση και προστίθεται, στο τέλος της παρ. 2, εδάφια ως εξής:

«Ομοίως εξαιρούνται της απαγόρευσης οχήματα άνω των 3,5 τόνων, κατά την κατασκευή ή/και λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου, όταν:

i) για προγραµµατισµένες

εργασίες ή έκτακτα συµβάντα γίνεται ολικός ή µερικός αποκλεισµός τµήµατος του αυτοκινητόδροµου και η µοναδική εναλλακτική όδευση είναι µε τη χρήση τμήματος του απαγορευµένου παράπλευρου δικτύου.

Η εξαίρεση ισχύει:

1)Μετά την υποβολή σχετικού αιτήµατος από τον Παραχωρησιούχο στην αρµόδια Υπηρεσία του υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών και την έγγραφη έγκρισή του και

2)Ακολούθως µε την έκδοση της σχετικής Αστυνοµικής Απόφασης των κυκλοφοριακών ρυθµίσεων [σύµφωνα µε την παρ. 2 του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος κυρώθηκε µε το άρθρο πρώτο του ν. 2696/1999 (Α΄ 57)], για το χρονικό διάστηµα και για το οδικό τµήµα που αναφέρεται σε αυτή.

ii) για τεχνικούς λόγους (υπέρβαρα, υπερµεγέθη οχήµατα), δεν είναι δυνατή η διέλευση τους από τµήµατα των αυτοκινητόδροµων και υποχρεωτικά εκτρέπονται εκτός αυτών.

Τα υπέρβαρα/υπερµεγέθη οχήµατα εξαιρούνται από την απαγόρευση µε την επίδειξη της εκδοθείσας, από την αρµόδια Υπηρεσία, Άδεια ∆ιέλευσης, για το χρονικό διάστηµα και για το οδικό τµήµα που αναφέρεται σε αυτή.

iii) λόγω της επικινδυνότητας των φορτίων τους δεν είναι δυνατή η διέλευση τους από τους αυτοκινητόδροµους, σε τµήµατα που η κυκλοφορία εξυπηρετείται µέσω σηράγγων ή cut and covers και υποχρεωτικά εκτρέπονται εκτός αυτών.

Τα οχήµατα που µεταφέρουν επικίνδυνα φορτία εξαιρούνται από την απαγόρευση στα οδικά τµήµατα που ορίζονται από τους κόµβους εξόδου/επανεισόδου των αυτοκινητόδροµων, όπως αποτυπώνονται στον κάτωθι πίνακα:

Αυτοκινητόδρομος

Από κόμβο:Έως κόμβο:

Παρατηρήσεις

Εγνατία Οδός

Παµβώτιδας 5AΠαναγιάς 7Β

Εγνατία Οδός

Ελευθερούπολης 28ΓΑγ. Ανδρέα 29

Αττική Οδός

Ασπροπύργου 4Φυλής 6

Εκτός οχημάτων που µμεταφέρουν υγρά καύσιμα

Αττική Οδός

Ασπροπύργου 4Αιγάλεω 5

Για οχήματα που µμεταφέρουν υγρά καύσιμα

Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η αρ. ∆ΝΣγ/oικ.19875/ΦΝ393/15.3.2017 (Β΄1218) απόφαση, όπως τροποποιήθηκε µε την ∆ΝΣβ/οικ.30265/ΦΝ393/25.6.2020 Υ.Α. (Β΄2119)».

Το άρθρο Με εξαιρέσεις η απαγόρευση διέλευσης φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Η απόφαση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
exaireseis-gia-tin-apagorefsi-dielefsis-fortigon-sto-paraplevro-odiko-diktyo-i-apofasi.htm
Τυχαία Θέματα