Ευρωπαϊκή βοήθεια 1,9 εκατ. ευρώ για 559 πρώην εργαζόμενους της TNT Βελγίου

Συνολικά 559 υπάλληλοι της TNT Βελγίου, που έμειναν άνεργοι μετά από τη μεταφορά επιχειρήσεων από το αεροδρόμιο της Λιέγης στο Παρίσι, θα λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 1,9 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Προϋπολογισμού της ΕΕ ενέκρινε το αίτημα του Βελγίου για υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής της Παγκοσμιοποίησης για τους εκτοπισμένους εργαζόμενους (EGF), αναγνωρίζοντας ότι «η πανδημία Covid-19 και ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας έχουν μειώσει την οικονομική ανταγωνιστικότητα και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην

οικονομική ανάπτυξη στο Βέλγιο».

Η TNT Express Worldwide (Euro Hub) SRL, βελγική θυγατρική της FedEx, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο του Παρισιού για κύριο hub των δραστηριοτήτων της, με το αεροδρόμιο της Λιέγης να καθίσταται δευτερεύον hub.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία μείωσε τον αριθμό εργαζομένων της στο αεροδρόμιο της Λιέγης το 2022, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη για «να ενισχύσει τη θέση του ομίλου στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο».

Να σημειωθεί ότι, οι εργαζόμενοι που είδαν διάβηκαν την “πόρτα της εξόδου” της TNT ήταν κυρίως από την περιοχή της Βαλλωνίας στο Βέλγιο και ειδικότερα στη Λιέγη, με το 47% εξ αυτών να είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Ευρωπαϊκή βοήθεια 1,9 εκατ. ευρώ για 559 πρώην εργαζόμενους της TNT Βελγίου εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα