Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Στην τελική ευθεία αναφορικά με την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, βρίσκεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δηλώνοντας ότι οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις είναι ήδη έτοιμες.

Μιλώντας για το εν λόγω ζήτημα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε ότι πρόκειται για «μία δύσκολη άσκηση, πιστεύουμε όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει

η εφαρμογή της, για να μπορέσουμε να δούμε πώς πραγματικά θα δουλέψει».

Όπως διευκρίνισε, «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και περιμένουμε να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, επειδή είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες, έχουμε ετοιμάσει και τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις προκειμένου να μπορέσουμε την 1η Ιουλίου να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του»,.

Πρόσθεσε δε ότι «Η χρηματοδότηση είναι από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Για την πρώτη πιλοτική εφαρμογή θα είναι 60 εκατ. ευρώ -για το εξάμηνο του 2018- και από εκεί και πέρα με τουλάχιστον 150 εκατ. κάθε έτος από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό αναπτυξιακό μέτρο για τα νησιά μας. Τόσο στο κομμάτι το εμπορικό, όσο και στο κομμάτι του να δοθούν κίνητρα στους νησιώτες να παραμείνουν στα νησιά και να επιχειρήσουν εκεί».

The post Έτοιμες οι υπουργικές αποφάσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα