Επιτυχής η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου. Σύντομα θα διευρυνθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας

Για την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι σημαντικότατη η ρύθμιση η οποία έγινε. Μέχρι στιγμής η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου έχει καταγράψει επιτυχία και θα διευρυνθεί.

Το μεταφορικό

ισοδύναμο δεν αφορά μόνο στην ενίσχυση της οικονομικής κίνησης, της αγοράς γενικότερα προς τα νησιά. Φέρνει τα νησιά πλησιέστερα σε δυναμικότερα οικονομικά κέντρα, διευκολύνει εξαιρετικά τους ίδιους τους νησιώτες μας που και αυτοί μπορούν να βρίσκονται πλησιέστερα στα ίδια κέντρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους».

Υπενθυμίζεται ότι, το Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) επιδιώκει την εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.

Ειδικότερα, για τις νησιωτικές επιχειρήσεις η πλατφόρμα άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου, ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων που είναι δικαιούχοι του μέτρου.

The post Επιτυχής η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου. Σύντομα θα διευρυνθεί, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα