Επιτυχής δοκιμαστική πτήση για το αυτόνομο ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί της Airbus

Tην πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του eVTOL ενός αυτοοδηγούμενου ιπτάμενου ηλεκτρικού ταξί (project Vahana), ανακοίνωσε η Airbus.

Η δοκιμαστική πτήση, διάρκειας 53 δευτερολέπτων, έγινε στις 31 Ιανουαρίου, με το όχημα να ανυψώνεται σε ύψος 5 μέτρων πριν προσγειωθεί με ασφάλεια. Το δοκιμαστικό πρωτότυπο έχει διαστάσεις 5,7 x 6,2 x 2,8 μέτρα, χωρά ένα άτομο στην καμπίνα του, διαθέτει σύστημα κάθετης απογείωσης – προσγείωσης (VTOL – Vertical Take-Off

and Landing), και ζυγίζει 745 κιλά.

Η Airbus δήλωσε ότι θέλει να κατασκευάσει ένα στόλο αυτόνομων αεροσκαφών eVTOL, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πετάξουν από ταράτσες πυκνοκατοικημένων πόλεων.

Το project Vahana ξεκίνησε στις αρχές του 2016 ως μία από τις πρώτες επιδιώξεις της A³, θυγατρική της Airbus με έδρα το Silicon Valley.

Πρόσφατα, το αυτοοδηγούμενο ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρθηκε από την Καλιφόρνια σε ένα νέο κέντρο δοκιμών πτήσης στο Pendleton του Όρεγκον. Η A³ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει ως το 2020 να έχει προχωρήσει στην έκδοση μιας version οχήματος για παραγωγή.

«Στόχος μας είναι εδώ και πολύ καιρό να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε ένα αυτοοδηγούμενο ηλεκτρικό VTOL επιβατηγό αεροσκάφος που θα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη για αστική κινητικότητα», δήλωσε ο Zach Lovering, διευθυντής του project Vahana.

The post Επιτυχής δοκιμαστική πτήση για το αυτόνομο ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί της Airbus appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα