Επενδυτικά κίνητρα που αξιοποιούν προτάσεις του ΣΕΒ

Σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις διευκολύνοντας τις παραγωγικές επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον ΣΕΒ.

Οι ρυθμίσεις αφορούν στη θέσπιση οριζόντιων φορολογικών κινήτρων για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, απλοποίηση των διαδικασιών για επιχορηγήσεις ειδικά για τις ΜμΕ, αλλά και σημαντική μείωση του κόστους των τελωνειακών διαδικασιών.

Αν

και μέσω αυτών των παρεμβάσεων δεν επιλύεται το μείζον πρόβλημα της υπερ-φορολόγησης, οι ρυθμίσεις αυτές εν μέρει αξιοποιούν πάγιες προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΕΒ τα τελευταία χρόνια για επενδύσεις στη βιομηχανία.

Αναλυτικότερα, οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

Υπερ-εκπτώσεις 130% για δαπάνες R&DΥπερ-αποσβέσεις 200% για επενδύσεις σε ενεργειακή απόδοσηΥπερ-εκπτώσεις 150% για προσλήψειςΕπιδότηση εργοδοτικών εισφορών (κάτω των 25 ετών)Φοροαπαλλαγές για τη συγκέντρωση κεφαλαίου προς R&DΚίνητρο ευρεσιτεχνίας (φορολογική απαλλαγή)Ενίσχυση της καινοτομίας στις ΜμΕΔιευκόλυνση διάθεσης επιχορηγήσεων του Ν4399/2016Φορολογικές αποθήκες – τελωνειακές αποθήκες – ελεύθερες ζώνες.

Διαβάστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρο το Flash Report του ΣΕΒ.

The post Επενδυτικά κίνητρα που αξιοποιούν προτάσεις του ΣΕΒ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα