Εντός του φθινοπώρου η συμβασιοποίηση του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη

Εντός του φθινοπώρου θα συμβασιοποιηθεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, σύμφωνα με τα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Μεσσήνης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν τις υποδομές της Καλαμάτας και ευρύτερα της Πελοποννήσου.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος

– Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 252 εκατ. ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία έχει προχωρήσει ιδιαίτερα και ήδη έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος, ενώ η συμβασιοποίηση αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 5 ετών.

«Να σταθώ σε τρία πολύ σημαντικά έργα: πρώτον, για τον δρόμο έχουμε ήδη μιλήσει, πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί η Καλαμάτα με το Ριζόμυλο, με την Πύλο, με τη Μεθώνη, να γίνει και η σχετική παράκαμψη έτσι ώστε να μπορούμε να φτάνουμε πιο εύκολα στην Κορώνη. Είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο το οποίο έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο, ένα έργο το οποίο μετά βεβαιότητας πια δρομολογείται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

The post Εντός του φθινοπώρου η συμβασιοποίηση του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη,kalamata – rizomylos – pylos – methoni