Εναλλακτικούς τρόπους για την απόκτηση της ισπανικής Air Europa εξετάζει η IAG

Ο όμιλος IAG, ιδιοκτήτης των British Airways και Iberia, εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους για την απόκτηση της Air Europa, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Luis Gallego, λίγες ώρες αφότου ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει την τροποποιημένη συμφωνία που οριστικοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι, η IAG –υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της Willie Walsh– ανακοίνωσε

για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2019 ότι ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τον ισπανικό αερομεταφορέα από τον ισπανικό τουριστικό όμιλο Globalia έναντι του ποσού του 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε συνέδριο, ο Gallego τόνισε πως η επίπτωση της πανδημίας σήμαινε ότι η προηγουμένως συμφωνηθείσα δομή δεν ήταν πλέον λειτουργική για την IAG, αλλά εξετάζει τις επιλογές της για να βρει τρόπο να συνεχίσει.

«Air Europa, ας δούμε αν τελικά μπορούμε να βρούμε τρόπο να το κάνουμε», δήλωσε σχολιάζοντας την ανταγωνιστική κατάσταση στη Λατινική Αμερική.

«Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε με την τωρινή δομή, προσπαθούμε να έχουμε μια νέα δομή που θα επιτρέψει στη συμφωνία να λάβει χώρα», κατέληξε.

The post Εναλλακτικούς τρόπους για την απόκτηση της ισπανικής Air Europa εξετάζει η IAG appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Εναλλακτικούς, Air Europa, IAG,enallaktikous, Air Europa, IAG