Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της Μαρίνας Αθηνών, το ΦΕΚ

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί για τη χωροθέτηση της Μαρίνας Αθηνών (πρώην Τουριστικός Λιμένας Φαλήρου).

Επιμέλεια: Β. Βεγιάζη 

Η Μαρίνα Αθηνών αποτελεί τουριστικό λιμένα σκαφών αναψυχής εντός του Φαληρικού Όρμου, ΒΔ του δυτικού προβόλου του καναλιού εκβολής του Κηφισού ποταμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, το εμβαδόν της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας φτάνει τα 27.626 τ.μ., το εμβαδόν της θαλάσσιας ζώνης τα 81.925

τ.μ., ενώ η δυναμικότητά της σε θέσεις ελλιμενισμού θα ανέρχεται στις 162 θέσεις.

Σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το οποίο επέχει θέση Εθνικής Χωρικής Στρατηγικής σύμφωνα με τον ν. 4447/2016, προβλέπεται η κατασκευή νέων ή η αναβάθμιση υφιστάμενων λιμενικών υποδομών που ενισχύουν τον τουρισμό μέσω ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο φορέας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της ασφάλειας στην περιοχή κατά την κατασκευή των νέων έργων και την λειτουργία των εγκαταστάσεων, ενώ θα είναι σε συνεχή επαφή με τη Λιμενική Αρχή για ενημέρωση και τυχόν λήψη οδηγιών κατά τη λειτουργία τoυς.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ

Το άρθρο Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της Μαρίνας Αθηνών, το ΦΕΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
egkrithikan-oi-perivallontikoi-oroi-tis-marinas-athinon.htm
Τυχαία Θέματα