Εγκρίθηκαν 7 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ για πληρωμή μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων

Τη δέσμευση πίστωσης 7,07 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση του ΟΑΣΘ, με αντικείμενο τη μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων αστικού τύπου ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η ενίσχυση των συγκοινωνιών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ενόψει μάλιστα

και του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ, παρουσία των διοικήσεων και μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, καθώς και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι ,από τον Ιούλιο του 2019, οπότε κυκλοφορούσαν στους δρόμους του νομού περί τα 210 -230 οχήματα, «σήμερα, μέσα από τη διαδικασία του leasing και τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης 430 – 440 οχήματα».

Στο μεταξύ, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 800 επιπλέον οχημάτων νέας τεχνολογίας (300 ηλεκτροκίνητα, 200 υβριδικά, 300 φυσικού αερίου) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε, με διαγωνισμό που αναμένεται να «τρέξει» το 2022, θα αγοραστούν επιπλέον 500 καινούργια λεωφορεία.

Από το σύνολο των 1.300 λεωφορείων, ο ΟΑΣΘ αναμένεται να προμηθευτεί περίπου το 1/3, δηλαδή 420 – 430 αστικά λεωφορεία.

The post Εγκρίθηκαν 7 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ για πληρωμή μίσθωσης μεταχειρισμένων λεωφορείων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα