Έγινε η πρώτη πτήση ιπτάμενου ταξί εντός πόλεων στη Ν. Κίνα (photos)

Την πρώτη πτήση επίδειξης ηλεκτρικού ιπτάμενου ταξί (air-taxi) στον κόσμο, το οποίο κάλυψε μια απόσταση μεταξύ των πόλεων Shenzhen και Zhuhai στη νότια Κίνα, πραγματοποίησε η AutoFlight.

Ειδικότερα, το 5θέσιο αεροσκάφος Prosperity eVTOL της AutoFlight πέταξε πλήρως αυτόνομα για μόλις 20 λεπτά, καλύπτοντας μια διαδρομή 50 χλμ., από το Shenzhen στο Zhuhai, μέσω του Δέλτα του ποταμού Pearl.

Να

σημειωθεί ότι, το ταξίδι θα απαιτούσε 3 ώρες για να πραγματοποιηθεί με το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την εταιρεία «η διαδρομή μεταξύ Shenzhen και Zhuhai είναι μέρος ενός μελλοντικού σεναρίου εναέριας κυκλοφορίας που σχεδιάζει η Περιφερειακή Κυβέρνηση, καθώς αναπτύσσει τη στρατηγική της για την ίδρυση χιλιάδων vertiports και εκατοντάδων διαδρομών eVTOL airs σε όλη την περιοχή Greater Bay Area στη νότια Κίνα».

Βραχυπρόθεσμα, στόχος της κυβέρνησης είναι η εκτέλεση 300.000 cargo πτήσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή το χρόνο.

Σύμφωνα με την AutoFlight, η εν λόγω πτήση πραγματοποιήθηκε σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, όπου ζουν περίπου 86 εκατομμύρια άνθρωποι, και σε έναν εναέριο χώρο που συνορεύει με πολλά διεθνή αεροδρόμια, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Σενζέν και το Μακάο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το ιπτάμενο ταξί σχεδιάστηκε από τον Frank Stephenson, τον διάσημο σχεδιαστή που έφερε επανάσταση με το Mini και το Fiat 500, και δημιούργησε εμβληματικά σχέδια για τη Ferrari, τη McLaren και τη Maserati.

Το άρθρο Έγινε η πρώτη πτήση ιπτάμενου ταξί εντός πόλεων στη Ν. Κίνα (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
egine-i-proti-ptisi-iptamenou-taxi-metaxy-dyo-poleon-sti-n-kina-photos.htm
Τυχαία Θέματα