Διπλασιασμό επιβατικής κίνησης (7,8 δισ.) ως το 2036 προβλέπει η ΙΑΤΑ! Η εικόνα ανά αγορά

Συνολικά 7,8 δισ. επιβάτες υπολογίζεται ότι θα ταξιδέψουν το 2036, αριθμός σχεδόν διπλάσιος εν συγκρίσει με τα 4 δισ. αεροπορικών επιβατών που εκτιμάται ότι θα πετάξουν εφέτος.

Της Βάσως Βεγιάζη

Όπως σχολιάζει ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA «όλοι οι δέκτες οδηγούν σε μια αυξανόμενη ζήτηση, όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για τον διπλασιασμό των αεροπορικών επιβατών τα επόμενα 20 χρόνια.

Είναι επίσης μια τεράστια πρόκληση

για κυβερνώντες και βιομηχανία να διασφαλίσουν ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε αυτή τη ζωτικής σημασίας απαίτηση».

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ανατολή

Κατά τις εκτιμήσεις της IATA η περιοχή με τη μεγαλύτερη ζήτηση θα είναι η Ασία, αφού θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% των νέων αεροπορικών επιβατών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κίνα κατάφερε να εκτοπίσει τις ΗΠΑ (τη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά) από το «θρόνο» τους κατά 2 χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Ένωση, αυτό υπολογίζεται να συμβεί γύρω στο 2022, μέσω ενός συνδυασμού ελαφρώς ταχύτερης ανάπτυξης στην Κίνα και ελαφρώς μειωμένης ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες αγορές, το Ην. Βασίλειο θα πέσει στην 5η θέση, ξεπερνώντας την Ινδία το 2025 και την Ινδονησία το 2030.

Η Ταϊλάνδη και η Τουρκία θα μπουν στο «Top10» των μεγαλύτερων αεροπορικών αγορών, ενώ Γαλλία και Ιταλία θα μετατοπιστούν στην 11η και 12η θέση, αντίστοιχα.

Η εικόνα ανά περιφέρεια

-Οι αεροπορικές πτήσεις προς, από και εντός της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού θα συγκεντρώσουν επιπλέον 2,1 δισ. επιβάτες σε ετήσια βάσει ως το 2036, σε μια αεροπορική αγορά συνολικού μεγέθους 3,5 δισ.

-Η κίνηση στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί κατά 2,3% ετησίως και το 2036 θα συγκεντρώσει συνολικά 1,2 δισ. επιβάτες, δηλ. επιπλέον 452 εκατ. επιβάτες το χρόνο.

-Η Ευρώπη θα σημειώσει αύξηση 2,3% και θα συγκεντρώσει επιπλέον 550 εκατ. επιβάτες ετησίως. Το συνολικό μέγεθος της αγοράς θα αγγίξει τους 1,5 δισ. επιβάτες.

-Οι αγορές της Λατινικής Αμερικής θα σημειώσουν άνοδο 4,2%, εξυπηρετώντας συνολικά 757 εκατ. επιβάτες, δηλ. επιπλέον 421 εκατ. επιβάτες ετησίως σε σύγκριση με σήμερα.

-Η Μέση Ανατολή θα σημειώσει αύξηση 5,% φτάνοντας τους 322 εκατ. επιβάτες ετησίως σε δρομολόγια προς, από και εντός της περιοχής ως το 2036. Το συνολικό μέγεθος της αγοράς θα αγγίξει τους 517 εκατομμύρια επιβάτες.

-Η Αφρική θα κινηθεί ανοδικά κατά 5,9%. Ως το 2036 θα συγκεντρώσει επιπλέον 274 εκατ. επιβάτες ετησίως, σε μια αγορά συνολικού μεγέθους 400 εκατ. επιβατών.

The post Διπλασιασμό επιβατικής κίνησης (7,8 δισ.) ως το 2036 προβλέπει η ΙΑΤΑ! Η εικόνα ανά αγορά appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα