Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το Ψηφιακό Μητρώο πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση Ψηφιακού Μητρώου των λειτουργούντων πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και φέρει την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, στόχο έχει τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων δημιουργίας και ανάπτυξης των λειτουργούντων πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων εντός λιμενικής ζώνης και τουριστικών λιμένων (μαρίνες), των στεγασμένων σταθμών αυτοκινήτων με αντλίες

καυσίμων, των παντός είδους πρατηρίων παροχής καυσίμων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης (πρατήρια).

Σκοπός της δημιουργίας του Ψηφιακού Μητρώου, όπως σημειώνεται στην απόφαση, είναι η ανάπτυξη και η οργάνωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος κεντρικής εποπτείας, ελέγχου και υποστήριξης των «πρατηρίων», καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποστολή αρμοδίως των στοιχείων των σχετικών ελέγχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του Ψηφιακού Μητρώου δεν είναι ενημερωμένα ή σε ισχύ, η άδεια λειτουργίας των πρατηρίων θα ανακαλείται προσωρινά.

Η άρση της προσωρινής ανάκλησης θα γίνεται μόνο μετά από την αποδεδειγμένη συμμόρφωση των εκμεταλλευτών των πρατηρίων.

Για να διαβάσετε αναλυτικά το ΦΕΚ πατήστε εδώ: ΦΕΚ B 714 – 01.03.2019

Β. Βεγιάζη

The post Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το Ψηφιακό Μητρώο πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα