Δεσμεύθηκαν 6,45 εκατ. για τη σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών (Ολυμπία Οδός)

Προχωρά η σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαμετακομιστική δραστηριότητα της πόλης με την άμεση σύνδεση του νέου λιμένα Αιγίου με το εθνικό δίκτυο.

Της Βάσως Βεγιάζη

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών, αποφασίστηκε η δέσμευση του ποσού των 6,4 εκατ. ευρώ, τα οποία απαιτούνται για την κατασκευή του έργου.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και οι αναγκαίες πιστώσεις

για τις δαπάνες απαλλοτριώσεων.

Το έργο που τιτλοφορείται «Σύνδεση Λιμένα Αιγίου με τον Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών» έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη προετοιμάσει το σύνολο των ενεργειών για την διαγωνιστική διαδικασία.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο οραματικό και εμβληματικό το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο και θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να διεκδικεί και να εξασφαλίζει πόρους, με στόχο να υλοποιεί έργα στρατηγικής σημασίας.

Η σύνδεση του λιμανιού του Αιγίου με την εθνική οδό δεν είναι απλά ένα οδικό έργο. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην οικονομική άνθιση της περιοχής».

Η μελέτη του έργου αφορά εργασίες κατασκευής οδού, νέας χάραξης, συνολικού μήκους 1557,07 μ., με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δ. Ελλάδος, η οδός έχει σαν αφετηρία τον κόμβο εισόδου – εξόδου του Νέου Λιμένα, διέρχεται Δυτικά – Νότια του Βιολογικού Καθαρισμού, της Μαρίνας και των παλαιών σφαγείων, στη συνέχεια κινείται Νότια του ποταμού Μεγανίτη, διασχίζει τον οικισμό Νέου Κόσμου και στη συνέχεια κινούμενη στα βόρεια του οικισμού, καταλήγει στον προβλεπόμενο από την ΠΑΘΕ κυκλικό κόμβο.

The post Δεσμεύθηκαν 6,45 εκατ. για τη σύνδεση του λιμένα Αιγίου με τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Πατρών (Ολυμπία Οδός) appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα