Τα (απίστευτα) πράγματα που στέλνουν οι Νεοζηλανδοί μέσω ταχυδρομείου

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Στη Νέα Ζηλανδία εστάλησαν, μέσω ταχυδρομείου, ζωντανά χρυσόψαρα, νεκρά ψάρια, πυροτεχνήματα, ακόμη και ανθρώπινη στάχτη.

Για το λόγο αυτό, εφέτος, το ταχυδρομείο της Νέας Ζηλανδίας (NZ Post) προχώρησε σε υπενθύμιση προς τους κατοίκους της χώρας αναφορικά με τα είδη που απαγορεύεται να ταχυδρομηθούν.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NZ Post, Brendon Main, «υπήρξαν περιπτώσεις που Νεοζηλανδοί προσπάθησαν να στείλουν ψάρια, αίμα, πυροτεχνήματα,

αναπτήρες σε σχήμα χειροβομβίδων – απαγορευμένα είδη, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά και αναστάτωση στο δίκτυό μας.

Αρχίζουμε να διανύουμε παραδοσιακά την πιο πολυσύχναστη εποχή του έτους στην NZ Post, οπότε ζητάμε από τους Νεοζηλανδούς να ελέγξουν στο website μας προτού στείλουν κάτι για να δουν εάν απαγορεύεται».

Όπως επισημαίνει, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι αντικείμενα όπως μαγνήτες, άρωμα, τούρτα γενεθλίων και βερνίκι νυχιών, δεν μπορούν να αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Εφέτος υπήρξε ένας απρόβλεπτος όγκος αποστολών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NZ Post, λόγω του COVID-19, οπότε ζητείται οι κάτοικοι της χώρας να ταχυδρομήσουν νωρίτερα τα δώρα τους.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ότι η επιχείρηση έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να διαχειριστεί τον αυξημένο όγκο αποστολών μέσω «200 επιπλέον φορτηγών ταχυμεταφορών, 185 επιπλέον πτήσεις, 350 επιπλέον εργαζομένων στο τμήμα επεξεργασίας δεμάτων και πάνω από 1.500 επιπλέον μεταφορές για να παραδώσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα έγκαιρα στους Νεοζηλανδούς».

Βάσω Βεγιάζη

The post Τα (απίστευτα) πράγματα που στέλνουν οι Νεοζηλανδοί μέσω ταχυδρομείου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρυσόψαρα, Νέας Ζηλανδίας,chrysopsara, neas zilandias