Χρήστος Λαμπρίδης: Να μη χάνουμε ευκαιρίες για την αξιοποίηση των λιμένων

Στις σημαντικές προοπτικές των ελληνικών λιμένων αναφέρθηκε ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης, γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, στο 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που συνδιοργανώνουν το www.ypodomes.com και το www.metaforespress.gr, υποστηρίζοντας ότι «τα ελληνικά λιμάνια είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι, τόσο στον Πειραιά, όσο και στην Θεσσαλονίκη,

παρουσία έχουν επιφανείς εταιρείες, με αξιοσημείωτο εμπορευματικό έργο.

«Διαμορφώνεται ένα σύνθετο τοπίο και πρέπει να αξιολογήσουμε τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη «να είμαστε πρωταγωνιστές και να μη χάνουμε ευκαιρίες».

Όπως είπε, εάν και είναι σημαντική η αξιοποίηση των εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, ωστόσο «σημαντικά οφέλη θα προκύψουν, όταν αυτά τα εμπορευματοκιβώτια εισέλθουν στην ενδοχώρα, είτε για συναρμολογήσεις, είτε για logistics».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται, τόσο στον Πειραιά, όσο και τη Θεσσαλονίκη, υπερθεματίζοντας τη δυνατότητα διασυνδέσεων των λιμένων με άλλα δίκτυα μεταφορών σε άλλες χώρες.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Λιμένων, «τα λιμάνια πρέπει να τα δούμε συνδυαστικά με το σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο. Θέλουμε συνεργασίες με τον σιδηρόδρομο, τα οδικά δίκτυα και με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο κομμάτι των παραχωρήσεων των περιφερειακών λιμένων, τασσόμενος υπέρ της εφαρμογής ενός μοντέλου που θα διασφαλίζει απόλυτα το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, επεσήμανε τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τους, τονίζοντας ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτές», σχολιάζοντας ότι «για τα λιμάνια υπάρχει ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

The post Χρήστος Λαμπρίδης: Να μη χάνουμε ευκαιρίες για την αξιοποίηση των λιμένων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα