Χώρες της Βαλτικής προτείνουν στην ΕΕ να “μπλοκάρει” τις οδικές μεταφορές προς Ρωσία και Λευκορωσία

Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τα φορτηγά με προορισμό τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τις επόμενες 48-72 ώρες, σύμφωνα αναπληρωτή υπουργό της Ουκρανίας.

Την είδηση μεταφέρει το “Trans.INFO”, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η πιθανότητα εμπλοκής στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές προς Ρωσία και Λευκορωσία «έπεσε στο τραπέζι», όταν στις

23 Μαρτίου οι υπουργοί Μεταφορών των εν λόγω κρατών προέτρεψαν την ΕΕ να απαγορεύσει σε Ρωσία και Λευκορωσία τις οδικές και θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό απέστειλαν και ανοιχτή επιστολή προς την Επίτροπο Μεταφορών της Κομισιόν, Adina Valean.

«Με τη Ρωσία να συνεχίζει τον βάναυσο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συγκαλεί μια συνάντηση για να εξετάσει μια περαιτέρω ευρωπαϊκή απάντηση στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, ζητούμε πρόσθετα μέτρα στους τομείς των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Η απαγόρευση της μεταφοράς εμπορευμάτων με ρωσικά και λευκορωσικά φορτηγά και η είσοδος των πλοίων των δύο χωρών στα λιμάνια θα έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα εάν εγκριθεί σε επίπεδο ΕΕ. Οι ενέργειες του Πούτιν πρέπει να λάβουν μια ισχυρή, ενωμένη και αποφασιστική απάντηση της ΕΕ εδώ και τώρα», δήλωσε ο Marius Skuodis, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λετονίας.

Στην επιστολή, οι υπουργοί Μεταφορών των 4 χωρών της Βαλτικής πρότειναν επίσης την ανάκληση των αδειών που χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών (ECMT) στη Ρωσία και τη Λευκορωσία για διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων.

Ενώ, ζήτησαν και τη λήξη της σύμβασης για τις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές υπό την κάλυψη των δελτίων TIR για επιχειρήσεις που αφορούν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

The post Χώρες της Βαλτικής προτείνουν στην ΕΕ να “μπλοκάρει” τις οδικές μεταφορές προς Ρωσία και Λευκορωσία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα