Αττική Οδός: Τα αιτήματα για νέα μεγάλη παράταση, η «άρνηση» ΤΑΙΠΕΔ και το όριο του 5% στις πιο ανταγωνιστικές προσφορές

Εντείνεται η αγωνία για τον πιο «χρυσοφόρο» οδικό άξονα.

Στις 10 Ιουλίου έχει οριστεί η νέα ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού, με το ΤΑΙΠΕΔ να εμφανίζεται διατεθειμένο να μη δώσει άλλη μεγάλη παράταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ολιγοήμερη.

Οι πληροφορίες επαληθεύτηκαν, καθώς το Ταμείο ανακοίνωσε σήμερα ολιγοήμερη παράταση στις 17 Ιουλίου. 

Το

Ταμείο “απέκρουσε” τα αιτήματα για παράταση μερικών μηνών ορισμένων εκ των σχημάτων, τα οποία διεκδικούν τον οδικό άξονα και έχουν ως επιχείρημα τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και την επενδυτική βαθμίδα της χώρας.

«Νέα κυβέρνηση εκτιμάται ότι θα υπάρξει μετά τις εκλογές του Ιουνίου, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας έχει προεξοφληθεί», αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές.

Οπότε, στις 17 Ιουλίου, θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την Αττική Οδό, η οποία διεκδικείται από τα εξής 8 σχήματα:

-ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.

-INC S.p.A. (GRUPPO FININC)

-Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – ADRIAN INFRASTRUCTURE

-Ένωση προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – FS ARK HOLDCO S.a.r.l.

-Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE BIDCO S.A.

-Ένωση προσώπων CORE INFRASTRUCTURE FUND III SCS (VAUBAN) – DIF INFRA 6 PARTICIPATIONS 5 B.V. – EGIS PROJECTS S.A.

-Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD

-Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.

Σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία, το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές, όμως με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Εικάζεται ότι στο στάδιο των βελτιωμένων προσφορών θα συμμετάσχουν οι κοινοπραξίες των οποίων οι προσφορές απέχουν έως 5% από την πιο ανταγωνιστική οικονομική πρόταση. Επίσης, ότι θα δοθεί λίγος χρόνος για τη κατάθεση των νέων, βελτιωμένων προσφορών.

Από τις ανωτέρω διαδικασίες, το ΤΑΙΠΕΔ φιλοδοξεί να «κερδίσει» χρόνο, έτσι ώστε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

H ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ 

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στη διαγωνιστική διαδικασία για τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη παρατείνεται έως την 17η Ιουλίου 2023, ώρα 17:00.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προσφορών αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της πλειονότητας των προεπιλεγέντων επενδυτών.

Το άρθρο Αττική Οδός: Τα αιτήματα για νέα μεγάλη παράταση, η «άρνηση» ΤΑΙΠΕΔ και το όριο του 5% στις πιο ανταγωνιστικές προσφορές εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
attiki-odos-ta-aitimata-gia-nea-paratasi-i-arnisi-taiped-kai-to-orio-tou-5-stis-pio-antagonistikes-prosfores.htm
Τυχαία Θέματα