Αθ. Κοτταράς, ΣΤΑΣΥ: Αύξηση 20% της επιβατικής κίνησης στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ)

Αυξημένη κατά 20% το πρώτο 8μηνο, σε σχέση με 2022, είναι η επιβατική κίνηση στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ), σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αθανάσιος Κοτταράς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο 6ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2023.

«Ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια, το κοινό επιστρέφει στα μέσα σταθερής τροχιάς. Πλησιάζουμε τα επίπεδα του 2019, την τελευταία χρονιά προ Covid», υπογράμμισε.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της εισιτηροδιαφυγής, εξηγώντας ότι η ΣΤΑΣΥ

έχει προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των ελέγχων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Κοτταράς εστίασε, επίσης, στο εγχείρημα της ανάταξης των συρμών της γραμμής 1 του μετρό της Αθήνας. «Έχει υπογραφεί η σύμβαση από τον Δεκέμβριο του 2022 για την ανάταξη 14 συρμών και εκτιμούμε ότι στα τέλη του 2024 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος αναβαθμισμένος συρμός», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει και στην αναβάθμιση 15 συρμών του μετρό στις γραμμές 2 και 3 που βρίσκονταν σε ακινησία.

Ο Δ.Σ. της εταιρείας αναφέρθηκε, ακόμη, στις ενέργειες της ΣΤΑΣΥ για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Μεταξύ αυτών, ξεχώρισε το έργο ανάκτησης ενέργειας μέσω της πέδησης των συρμών στη γραμμή 1. Πρόκειται για το έργο της ανακαίνισης δύο υποσταθμών έλξης της γραμμής του ηλεκτρικού σε Νέο Φάληρο και Ηράκλειο, με την προσθήκη σε αυτούς, συστήματος ανάκτησης ενέργειας από την ηλεκτροπέδηση των συρμών και διάθεσής της στο δημόσιο δίκτυο.

Όπως είπε ο κ. Κοτταράς, με το έργο αυτό υπολογίζεται ότι μπορεί να ανακτηθεί το 12,5% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης στη γραμμή 1 του μετρό.

Το άρθρο Αθ. Κοτταράς, ΣΤΑΣΥ: Αύξηση 20% της επιβατικής κίνησης στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
ath-kottaras-stasy-afxisi-20-tis-epivatikis-kinisis-sta-mesa-statheris-trochias-metro-tram.htm
Τυχαία Θέματα