Αρχικό ενδιαφέρον ελβετικής εταιρείας για πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα. 20 αιτήσεις αδειοδότησης υδατοδρομίων

Αρχική πρόθεση για την εκτέλεση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα έχει εκδηλωθεί από ελβετική αεροπορική εταιρεία, κάτοχο ελβετικού πιστοποιητικού αερομεταφορέα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σε κοινοβουλευτική απάντηση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έως και σήμερα έχουν υποβληθεί 20 αιτήσεις αδειοδότησης, ενώ 3 υδατοδρόμια είναι ήδη αδειοδοτημένα, σύμφωνα

με τον Ν.4146/2013 (Πάτρα, Κέρκυρα και Παξοί).

Για παράδειγμα, για τα υδατοδρόμια της Κρήτης έχουν κατατεθεί, έως σήμερα, αιτήσεις και εξετάζονται οι τεχνικοί φάκελοι άδειας ίδρυσης υδατοδρομίων στον λιμένα Ηρακλείου, στον λιμένα Σητείας και στον λιμένα Ρεθύμνου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διατηρεί αλληλογραφία με τους ενδιαφερόμενους επί των εκκρεμοτήτων των υποβληθέντων φακέλων και αναμένει περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά τους.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο Ν.4663/2020 για τη χορήγηση άδειας υδατοδρομίου (άδεια ίδρυσης, άδεια λειτουργίας, άδεια ίδρυσης και λειτουργίας) απαιτείται υποβολή στο τμήμα Εναερίων Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου συνοδευόμενη από τεχνικό φάκελο, ο οποίος θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, όλες τις απαραίτητες μελέτες και τεύχη, που εκπονούνται με ευθύνη του ενδιαφερόμενου.

Εφόσον ο τεχνικός φάκελος είναι πλήρης, βάσει των σχετικών διατάξεων, αποστέλλεται από το τμήμα Εναερίων Μεταφορών στις συναρμόδιες/εμπλεκόμενες υπηρεσίες προς εξέταση, κατά λόγο αρμοδιότητας.

The post Αρχικό ενδιαφέρον ελβετικής εταιρείας για πτήσεις υδροπλάνων στην Ελλάδα. 20 αιτήσεις αδειοδότησης υδατοδρομίων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα