Αποστάσεις του υπουργού Μεταφορών από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Για δεύτερη φορά, μέσα σε 3 μήνες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τόσο στην ακρόαση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, όσο και στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ – ΑΠΑ, ο υπουργός Μεταφορών άφησε αιχμές για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία σέβεται τον εποπτικό ρόλο που πρέπει να έχει το κράτος. Μην μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήμευσε όλη την περιουσία του Δημοσίου για ενενήντα εννέα χρόνια στο υπερταμείο. Μην μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως την ιδιωτικοποίησε», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, σε ένα τμήμα της ομιλίας στο νομοσχέδιο για την ΥΠΑ – ΑΠΑ.

Εικάζεται ότι η αναφορά του υπουργού Μεταφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει να κάνει με την καθεαυτή ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αλλά με το τίμημα εξαγοράς της.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαγοράστηκε, το 2017, από την ιταλική FS έναντι 45 εκατ. ευρώ. Το ύψος του οικονομικού τιμήματος είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ακόμα και εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ετοιμάζεται να παραλάβει στα τέλη του έτους τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό ATR 470, o οποίος θα πραγματοποιήσει το πρώτο δρομολόγιο ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του μηχανοστασίου της Θεσσαλονίκης.

The post Αποστάσεις του υπουργού Μεταφορών από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα