Η Boeing απολύει 6.770 εργαζόμενους. Θα ακολουθήσουν επιπλέον 5.520 μέσω εθελούσιας εξόδου

Νέες περικοπές θέσεων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Boeing, παρόλο που ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει εκ νέου την γραμμή παραγωγής των αεροσκαφών 737 Max στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, συνολικά 6.770 υπάλληλοι θα λάβουν μέσα στην εβδομάδα ειδοποίηση υποχρεωτικής απόλυσης, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον 5.520, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί το πακέτο εθελουσίας εξόδου, που τους προσέφερε η αεροναυπηγική εταιρεία.

Σε

γράμμα του προέδρου και CEO της Boeing, Dave Calhoun, προς τους εργαζόμενους αναφέρεται ότι «Ο καταστροφικός αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19 στην αεροπορική βιομηχανία σημαίνει βαθιά μείωση του αριθμού των εμπορικών αεροσκαφών και υπηρεσιών που θα χρειαστούν οι πελάτες μας τα επόμενα χρόνια, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας στις γραμμές παραγωγής και τα γραφεία μας.

Έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προβάλλουμε τις ανάγκες των πελατών της εμπορικής εταιρείας μας τα επόμενα χρόνια καθώς ξεκινούν την πορεία τους προς την ανάκαμψη. Μακάρι να υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος».

Τον περασμένο μήνα, ο Calhoun, δήλωσε ότι η εταιρεία «άρχισε να λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων κατά περίπου 10% μέσω ενός συνδυασμού εθελοντικών αποχωρήσεων και ακούσιων απολύσεων, όπου απαιτείται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Boeing θα πρέπει να κάνει «ακόμη πιο βαθιές μειώσεις σε περιοχές που είναι αρκετά εκτεθειμένες – περισσότερο από 15% στα εμπορικά αεροπλάνα και τις υπηρεσίες μας, καθώς και στις εταιρικές μας λειτουργίες».

The post Η Boeing απολύει 6.770 εργαζόμενους. Θα ακολουθήσουν επιπλέον 5.520 μέσω εθελούσιας εξόδου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα