Αποχωρεί και η γερμανική Mercedes-Benz από τη Ρωσία, πουλά τα περιουσιακά της στην Avtodom

Η Mercedes-Benz πουλά τα ρωσικά της περιουσιακά στοιχεία σε τοπικό επενδυτή, καθιστώντας την αυτοκινητοβιομηχανία την τελευταία που αποχωρεί από τη Ρωσία από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το AFP, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, «η Mercedes-Benz σκοπεύει να πουλήσει τις μετοχές της σε ρωσικές θυγατρικές σε έναν τοπικό επενδυτή», υπονοώντας την αλυσίδα εμπορίας

αυτοκινήτων Avtodom.

«Ο νέος ιδιοκτήτης των ρωσικών τμημάτων της Mercedes-Benz, Avtodom, θα είναι σε θέση να προσελκύσει άλλες εταιρείες ως συνεργάτες για κοινές παραγωγές», συμπληρώνει το υπουργείο.

«Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς τους πελάτες στη Ρωσία… καθώς και η διατήρηση των θέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους των ρωσικών τμημάτων της εταιρείας αποτέλεσαν προτεραιότητα για τη σύναψη της συμφωνίας με την Avtodom», δήλωσε η γενική διευθύντρια της Mercedes-Benz-RUS Natalya Koroleva.

Να σημειωθεί ότι, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται υπό την έγκριση όλων των αρμόδιων Αρχών.

The post Αποχωρεί και η γερμανική Mercedes-Benz από τη Ρωσία, πουλά τα περιουσιακά της στην Avtodom appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα