Από τις 8 Δεκεμβρίου, η Alitalia θα εκτελεί πτήσεις με τεστ κορωνοϊού από Ρώμη προς Νέα Υόρκη

Αρχής γενομένης από τις 8 Δεκεμβρίου, η Alitalia θα πραγματοποιεί πτήσεις με τεστ COVID μεταξύ Ρώμης – Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού αερομεταφορέα και της εταιρείας που λειτουργεί το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

Η ανακοίνωση ακολουθεί εντολή του υπουργείου Υγείας, που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και ισχύει έως τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες που πετούν από τη Ρώμη

προς ορισμένους προορισμούς των ΗΠΑ μπορούν να κάνουν τεστ για κορωνοϊό 48 ώρες πριν από την αναχώρηση και κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

Κατά την άφιξή τους στην Ιταλία, οι επιβάτες υποβάλλονται σε ένα άλλο τεστ για Covid-19, το οποίο, εάν είναι αρνητικό, τους εξαιρεί από την 14ήμερη καραντίνα που επιβάλλει η χώρα στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Η εξαίρεση από την καραντίνα ισχύει μόνο για την Ιταλία, ενώ οι περιορισμοί εισόδου στις ΗΠΑ που προβλέπονται από την αμερικανική κυβέρνηση παραμένουν σε ισχύ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει τα εσωτερικά ταξίδια μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Alitalia πειραματίστηκε με τεστ COVID σε ορισμένες πτήσεις μεταξύ του αεροδρομίου του Fiumicino (Ρώμη) και του αεροδρομίου Linate (Μιλάνο), των μεγαλύτερων hubs της Ιταλίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση περιόρισε σταδιακά την κίνηση μεταξύ περιφερειών προς αντιμετώπιση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Αυτή η πειραματική φάση θα στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του νέου τρόπου ταξιδιού, με σκοπό να το καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμο ενόψει της επερχόμενης σεζόν του καλοκαιριού 2021», τονίζουν οι εταιρείες σε ανακοίνωση τους.

The post Από τις 8 Δεκεμβρίου, η Alitalia θα εκτελεί πτήσεις με τεστ κορωνοϊού από Ρώμη προς Νέα Υόρκη appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα