Αντιδρά η ΙΑΤΑ στην επιβολή νέων ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Κίνας. Το «σκέφτονται» αρκετές χώρες

Η έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, με την Ευρώπη να μεταβάλει την αρχική της στάση, όπως φαίνεται, και να ετοιμάζεται να προχωρήσει στη λήψη των πρώτων μέτρων ασφαλείας για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την ασιατική χώρα.

Σήμερα, αναμένεται η συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων, με σκοπό να συζητηθεί ο συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο όσων ταξιδεύουν από την Κίνα στην Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον τρόπο περιορισμού των λοιμώξεων και την επιτήρηση νέων παραλλαγών

που προέρχονται από την Κίνα, η οποία βιώνει ένα τεράστιο κύμα κορωνοϊού, μετά την απότομη εγκατάλειψη της πολιτικής των μηδενικών κρουσμάτων.

Από την πλευρά της, η ΙΑΤΑ αντιδρά, υποστηρίζοντας ότι «οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι δοκιμές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, δεν υπάρχει ούτε ένα προσωρινό δυνητικό κέρδος από αυτά τα μέτρα στον περιορισμό του COVID19, καθώς οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα κυκλοφορούν ευρέως και αλλού στον κόσμο».

Travel restrictions and testing have proven ineffective throughout the pandemic.

Moreover there is not even a temporary potential gain from these measures in containing #COVID19 as the variants circulating in #China are also widely circulating elsewhere in the. pic.twitter.com/RDUCqcWhJ2

IATA (@IATA) January 3, 2023

Τα μέτρα που σκέφτεται η ΕΕ 

Η Κομισιόν έχει ετοιμάσει σχέδιο γνωμοδότησής της για να καθοδηγήσει τη σημερινή συζήτηση, το οποίο τώρα θα αναθεωρηθεί και θα εγκριθεί με βάση τη συμβολή των κρατών-μελών στη συνεδρίαση.

Στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες, οι αξιωματούχοι της ΕΕ φάνηκε να συμφωνούν για:

την υποβολή των ταξιδιωτών από την Κίνα σε τεστ πριν από την αναχώρησή τους, (δεν θα πραγματοποιούνται δηλαδή στις χώρες της ΕΕ, καθώς γίνεται προσπάθεια να «πέσει το βάρος» στην Κίνα).την ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων των πτήσεων, καιτην αυξημένη εγχώρια επιτήρηση του ιού.

Το άρθρο Αντιδρά η ΙΑΤΑ στην επιβολή νέων ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Κίνας. Το «σκέφτονται» αρκετές χώρες εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα