Άνοιξε τα φτερά της η νέα air cargo αεροπορική της DHL στην Αυστρία

Την παρθενική πτήση της νεοσύστατης DHL Air Austria, με έδρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης, γιόρτασε η DHL Express.

Της Βάσως Βεγιάζη

Η πτήση του πρώτου αεροσκάφους Boeing 757 υπό αυστριακή σημαία της DHL

Air Austria πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρμόδιων αεροπορικών αρχών της χώρας, του  Ομοσπονδιακού Υπουργείο Κλιματικής Δράσης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κινητικότητας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας και του παρόχου υπηρεσιών αεροναυτιλίας “Austro Control”.

«Με αυτό το σημαντικό βήμα, κάνουμε το δίκτυο αεροπορικών μεταφορών μας στην Ευρώπη πιο ευέλικτο και σταθερό, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να ικανοποιούμε την υψηλή ζήτηση των πελατών μας για διασυνοριακές express παραδόσεις και η παροχή επαρκούς χωρητικότητας», σχολίασε ο Ralf Schweighöfer, διευθύνων σύμβουλος της DHL Express Austria.

«Η νέα αεροπορική εταιρεία DHL Air Austria είναι μια σημαντική ώθηση για την αεροπορική μας βιομηχανία και την εγχώρια οικονομία. Η απόφαση για τη δημιουργία της βάσης της στην Αυστρία είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τη χώρα μας. Η νέα έδρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης θα δημιουργήσει επίσης μια σημαντική αξία για την περιοχή», σχολίασε από την πλευρά του ο Δρ Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Αεροπορίας της Αυστρίας.

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό της πρώτης πτώσης της DHL Air Austria.Δημιουργία 54 νέων θέσεων εργασίας

Η νέα cargo αεροπορική εταιρεία της DHL θα χειρίζεται ευρωπαϊκές εμπορευματικές πτήσεις με 18 Boeing 757 και περίπου 176 πιλότους.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο της Βιέννης θα διαχειρίζονται τις καθημερινές λειτουργίες της αεροπορικής εταιρείας, δηλ. από τον προγραμματισμό εργασιών των εργαζομένων και τον προγραμματισμό πτήσεων έως την εκπαίδευση του πληρώματος.

Θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την ασφάλεια, την ποιότητα, τη συμμόρφωση και τον προγραμματισμό της συντήρησης του αεροσκάφους.

Επιπλέον, η DHL Air Austria θα “ανοίξει” περίπου 54 νέες θέσεις εργασίας στο Office Park 4 στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

Σε μόλις 9 μήνες η έγκριση λειτουργίας

Σύμφωνα με το γερμανικό κολοσσό, «μετά από την εξέταση διαφόρων επιλογών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η Αυστρία επιλέχθηκε ως η βέλτιστη τοποθεσία για τη νέα air cargo εταιρεία.

Εκτός από σταθερές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και εξαιρετική παγκόσμια φήμη των εγχώριων αεροπορικών Αρχών, η χώρα προσφέρει επίσης τις καλύτερες γεωγραφικές συνθήκες στην καρδιά της Ευρώπης».

Μετά από αρχικές συνομιλίες με τις αυστριακές αρχές τον Φεβρουάριο του 2021, το AOC (πιστοποιητικό αερομεταφορέα) που απαιτείται για τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας και κατά συνέπεια το OL (Operating License) εκδόθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021.

Έτσι, η DHL Air Austria μπόρεσε να δείξει στους αρμόδιες αρχές ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία της νέας αεροπορικής εταιρείας εμπορευμάτων σε μόλις 9 μήνες.

Επί του παρόντος, τρία από τα συνολικά 18 Boeing είναι ήδη ταξινομημένα στην Αυστρία. Η μεταφορά άλλων 15 αεροσκαφών Boeing 757 στην DHL Air Austria αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α’ τρίμηνο του 2022.

The post Άνοιξε τα φτερά της η νέα air cargo αεροπορική της DHL στην Αυστρία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, DHL, Αυστρία,anoixe, DHL, afstria