Άνοδο του κύκλου εργασιών 3,3% σημείωσε η Γενική Ταχυδρομική το 2019, οι εκτιμήσεις για εφέτος

Άνοδο του κύκλου εργασιών κατά 3,3% σημείωσε πέρσι η Γενική Ταχυδρομική, η οποία κατατάσσεται στη 2η θέση της εγχώριας αγοράς των ταχυμεταφορών πίσω από την ACS.

O κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 58,83 εκατ. ευρώ, έναντι 56,93 εκατ. το 2018, παρουσιάζοντας άνοδο 3,33%.

Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν ελαφρώς στα 0,26 εκατ., έναντι 0,57 εκατ. το 2018, ενώ τα ίδια κεφάλαια, κατά την 31/12/2019, ανέρχονταν στα 6,63 εκατ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία,

η χρήση του 2020 κινείται καλύτερα από τα περσινά επίπεδα, παρά τα αρνητικά δεδομένα που εξακολουθούν να υπάρχουν στην ελληνική οικονομία.

«Στον κλάδο των ταχυμεταφορών επήλθαν, αφενός αύξηση του συνολικού έργου των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου αύξηση των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων κανονιστικής και υγειονομικής συμμόρφωσης.

Η εταιρεία, με προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων αύξησε τις θέσεις εργασίας, επένδυσε στην αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και ανταπεξήλθε στην απότομη αύξηση του έργου της.

Η αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης στις διαδικτυακές συναλλαγές αναμένεται να σταθεροποιηθεί. Η ανοδική πορεία του αριθμού των διακινούμενων ταχυδρομικών αντικειμένων εκτιμάται ότι θα εκφραστεί με αύξηση του κύκλου εργασιών», υπογραμμίζει, στον ισολογισμό της εταιρείας, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Ευαγγελία Βαρζακάκου.

Σημειώνεται ότι, πέρσι, η Γενική Ταχυδρομική προχώρησε σε επενδύσεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στο διαθέσιμο στόλο, απασχολώντας, κατά μέσο όρο, οκτακόσια πενήντα άτομα (+10%). Η εταιρεία διέθετε, το 2019, 44 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Φώτης Φωτεινός 

The post Άνοδο του κύκλου εργασιών 3,3% σημείωσε η Γενική Ταχυδρομική το 2019, οι εκτιμήσεις για εφέτος appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα