Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της EasyJet για την εξαγορά τμημάτων της Alitalia

Πληθαίνουν οι «μνηστήρες» για την Alitalia, καθώς η EasyJet επανέλαβε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση τμημάτων του ιταλικού αερομεταφορέα.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τους Financial Times, η EasyJet κατέθεσε αναθεωρημένη προσφορά ενδιαφέροντος για την υπό αναδιάρθρωση Alitalia, με μια πρόταση που συνάδει με την «υφιστάμενη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, δήλωσε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τμήματα των δραστηριοτήτων της Alitalia.

Από μέρους του πάντως, ο επικεφαλής του “Κινήματος των 5 Αστέρων”, Luigi Di Maio καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες για ένα καλό deal, σημειώνοντας ότι «πολλές ιδιωτικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ιταλικού αερομεταφορέα».

Υπενθυμίζεται ότι, και η κρατική Ferrovie dello Stato εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της αεροπορικής εταιρείας.

Εικάζεται ότι η Ferrovie dello Stato θα επιδιώξει να καταθέσει προσφορά από κοινού με μια ξένη αεροπορική εταιρεία, ενώ στα ατού της είναι το γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί το 51% της Alitalia να παραμείνει στο ιταλικό κράτος ή τουλάχιστον σε κρατική ιταλική επιχείρηση.

Τέλος, Lufthansa και Air France-KLM έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται για την Alitalia.

The post Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της EasyJet για την εξαγορά τμημάτων της Alitalia appeared first on Metaforespress.

Keywords