Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της EasyJet για την εξαγορά τμημάτων της Alitalia

Πληθαίνουν οι «μνηστήρες» για την Alitalia, καθώς η EasyJet επανέλαβε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση τμημάτων του ιταλικού αερομεταφορέα.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τους Financial Times, η EasyJet κατέθεσε αναθεωρημένη προσφορά

ενδιαφέροντος για την υπό αναδιάρθρωση Alitalia, με μια πρόταση που συνάδει με την «υφιστάμενη στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, δήλωσε ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τμήματα των δραστηριοτήτων της Alitalia.

Από μέρους του πάντως, ο επικεφαλής του “Κινήματος των 5 Αστέρων”, Luigi Di Maio καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες για ένα καλό deal, σημειώνοντας ότι «πολλές ιδιωτικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ιταλικού αερομεταφορέα».

Υπενθυμίζεται ότι, και η κρατική Ferrovie dello Stato εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων της αεροπορικής εταιρείας.

Εικάζεται ότι η Ferrovie dello Stato θα επιδιώξει να καταθέσει προσφορά από κοινού με μια ξένη αεροπορική εταιρεία, ενώ στα ατού της είναι το γεγονός ότι η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί το 51% της Alitalia να παραμείνει στο ιταλικό κράτος ή τουλάχιστον σε κρατική ιταλική επιχείρηση.

Τέλος, Lufthansa και Air France-KLM έχουν κατά καιρούς δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρονται για την Alitalia.

The post Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της EasyJet για την εξαγορά τμημάτων της Alitalia appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναζωπυρώνεται, EasyJet, Alitalia,anazopyronetai, EasyJet, Alitalia