Αναθεωρεί το guidance για το 2023 η ZIM, λόγω της συνεχόμενης πτώση των ναύλων

Στην αναθεώρηση του guidance για το οικονομικό έτος 2023 προχώρησε η ZIM.

Αναλυτικότερα, η ναυτιλιακή κάνει προβλέψει για προσαρμοσμένο EBITDA της τάξης των 1,2 – 1,6 δισ. δολ. και προσαρμοσμένες ζημίες EBIT ύψους 500 εκατ. – 100 εκατ. δολ.

Να σημειωθεί ότι, η παλαιότερη πρόβλεψή της έκανε λόγο για προσαρμοσμένο EBITDA

μεταξύ 1,8 -2,2 δισ. δολ., καθώς και προσαρμοσμένο θετικό EBIT 100 – 500 εκατ. δολ.

Το αναθεωρημένο guidance της ZIM για ολόκληρο το 2023 οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη πτώση των ναύλων σε όλες τις συναλλαγές της εταιρείας, ιδιαίτερα στο Transpacific κομμάτι, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί κατά το β’ εξάμηνο του 2023. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων αναμένεται επίσης να είναι χαμηλότερη από την αρχική πρόβλεψη, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι υποτονική.

Σε δηλώσεις του ο Eli Glickman, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ZIM, ανέφερε ότι «οι βραχυπρόθεσμες συνθήκες στην αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εξακολουθούν να είναι δύσκολες, με τη ζήτηση να αναμένεται να παραμείνει σε πτώση για το υπόλοιπο του έτους. Ενώ τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου μας είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, εμείς δεν αναμένουμε πλέον βελτίωση των ναύλων κατά το β’ εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με την εποχικότητα, όπως υποτίθεται προηγουμένως».

Το άρθρο Αναθεωρεί το guidance για το 2023 η ZIM, λόγω της συνεχόμενης πτώση των ναύλων εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
anatheorei-to-guidance-gia-to-2023-prochorise-i-zim-logo-tis-synechomenis-ptosi-ton-navlon.htm
Τυχαία Θέματα