Άλλαξε η τροπολογία για τα vouchers και τις αποζημιώσεις των αεροπορικών εισιτηρίων

Άλλαξε η τροπολογία για τα vouchers και τις αποζημιώσεις των αεροπορικών δρομολογίων που ακυρώθηκαν την περίοδο της πανδημίας και για τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι, με την προτεινόμενη τροποποίηση του άρθρου 61 «Οφειλές από ματαιώσεις πτήσεων» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Απριλίου 2020 (Α’ 84), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν.4690/2020 (Α’ 104), απαιτήσεις επιστροφής του αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς επιβάτες, που

προκύπτουν εξαιτίας ματαιώσεων πτήσεων από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και εφεξής, καθώς και απαιτήσεις επιστροφής αντιτίμου αεροπορικών εισιτηρίων προς επιβάτες, οι οποίοι δεν προέβησαν στην έκδοση πιστωτικού σημειώματος κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1, θα ικανοποιούνται από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 5, 7 και 8 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 261/204 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 11ης Φεβρουαρίου 2004, για την θέσπιση κοινών κανόνων αποζημίωσης των επιβατών αεροπορικών μεταφορών και παροχής βοήθειας σε αυτούς σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης και ματαίωσης ή μεγάλης καθυστέρησης της πτήσης και για την κατάργηση του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθμ. 295/91, όπως ισχύει.

Όπως αναφέρεται, με τις διατάξεις της τροπολογίας ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

-Περιορίζεται το χρονικό διάστημα (από 25-2-2020 έως 31-8-2020) έκδοσης των πιστωτικών σημειωμάτων από τις αρμόδιες αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες έναντι απαιτήσεων επιστροφής αντιτίμου αεροπορικών και ναυτιλιακών εισιτηρίων προς επιβάτες λόγω ματαιώσεων πτήσεων και πλόων, αντίστοιχα, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

-Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα επιτρέπεται η μεταβίβαση των εκδοθέντων πιστωτικών σημειωμάτων σε τρίτο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.

The post Άλλαξε η τροπολογία για τα vouchers και τις αποζημιώσεις των αεροπορικών εισιτηρίων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα