Αποστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα και 3 ακόμη χώρες για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο

Στην αποστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Αυστρία, την Ελλάδα, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας τα εν λόγω κράτη-μέλη να μεταφέρουν ορθά στο εθνικό δίκαιο και να εφαρμόσουν την οδηγία 2012/34/ΕΕ (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Σιδηροδρομικός Χώρος).

Οι διατάξεις αφορούν την πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης, τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και τους ρυθμιστικούς φορείς και τα

καθήκοντά τους.

Η οδηγία προβλέπει επίσης τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή υποδομής.

Δεδομένου ότι η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ισπανία και το Λουξεμβούργο δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις τους, η Κομισιόν τούς αποστέλλει πλέον αιτιολογημένη γνώμη.

Σε χωριστές υποθέσεις παράβασης, απεστάλησαν επίσης αιτιολογημένες γνώμες στην Αυστρία και το Λουξεμβούργο, καθώς αρκετά άρθρα της οδηγίας 2012/34/ΕΕ δεν έχουν μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο.

Τα κράτη-μέλη έχουν προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσουν και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, διαφορετικά η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

The post Αποστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα και 3 ακόμη χώρες για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα