Αίτημα πτώχευσης κατέθεσε η Norwegian Air. Στόχος η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή αναδιάρθρωσης

Αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της κατέθεσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian Air, αυξάνοντας τον κατάλογο των αεροπορικών που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Ειδικότερα, ο αερομεταφορέας ζήτησε από δικαστήριο της Ιρλανδίας την προστασία των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς θα καταβάλει προσπάθειες απομείωσης του χρέους και εξεύρεσης νέας πηγής χρηματοδότησης ως μέρος της αναδιάρθρωσής

του. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και 5 μήνες.

Το αίτημα προς το ιρλανδικό δικαστήριο έρχεται μόλις μια εβδομάδα, αφότου η κυβέρνηση της Νορβηγίας αρνήθηκε να χορηγήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην αεροπορική εταιρεία, μια κίνηση που σύμφωνα με την Norwegian, την έφερε αντιμέτωπη με ένα «πολύ αβέβαιο μέλλον».

Την περασμένη άνοιξη, η εταιρεία έλαβε το πρώτο “πακέτο” κρατικής ενίσχυσης από την νορβηγική κυβέρνηση, με αυστηρούς όρους, καθώς η πανδημία την ανάγκασε να καθηλώσει μεγάλο μέρος του στόλου αεροσκαφών της.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ζήτηση επιπλέον οικονομική στήριξη, καθώς η πανδημία συνεχίστηκε και τα lockdown σε πολλές αγορές επιβράδυναν την όποια μερική ανάκαμψη των αερομεταφορών.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να εκτελεί το πτητικό της πρόγραμμα, το οποίο έχει μειωθεί λόγω του Covid-19, ενώ και οι μετοχές της θα εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Όσλο.

The post Αίτημα πτώχευσης κατέθεσε η Norwegian Air. Στόχος η προστασία από τους πιστωτές και η εφαρμογή αναδιάρθρωσης appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα