Αυξητικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα ελληνικά και αλλοδαπά φορτηγά και λεωφορεία. 136.854 το 2017

Αυξητικοί αποδείχτηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα ελληνικά και αλλοδαπά φορτηγά και λεωφορεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, το 2017 οι έλεγχοι ανήλθαν στις 136.854, έναντι 111.685 το 2016, ενώ μέχρι τα μέσα του τρέχοντος Μαΐου βεβαιώθηκαν 62.411 παραβάσεις ημεδαπών και αλλοδαπών αυτοκινήτων.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, συστηματικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι σε βαρέα οχήματα (φορτηγά, λεωφορεία, κ.λπ.), που κινούνται τόσο στο κυρίως δίκτυο, όσο και στο δευτερεύον, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή ή και κατασταλτική, όπου απαιτείται, αντιμετώπιση των τροχονομικών παραβατικών συμπεριφορών.

Από την πλευρά τους, πάντως, εκπρόσωποι των ελληνικών ομοσπονδιών ΦΔΧ έχουν καταγγείλει ότι τα αλλοδαπά φορτηγά «αλωνίζουν» στην Ελλάδα, δίχως επαρκείς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση του μεταφορικού έργου για τα ελληνικά φορτηγά.

Β. Βεγ.

The post Αυξητικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα ελληνικά και αλλοδαπά φορτηγά και λεωφορεία. 136.854 το 2017 appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα