Αύξηση στο μισθό τους, κατά μ.ό. 15 δολ. την ώρα, θα δουν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Walmart

Σε αύξηση του μισθού κατά μέσο όρο πάνω από 15 δολ. ανά ώρα προχωρά η Walmart, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων επιχειρήσεων, αλλά και τη βούληση του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αυξήσει την αμοιβή των εργαζομένων στο λιανεμπόριο.

Σε σημείωμά του προς τους εργαζόμενους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας John Furner, ανακοίνωσε ότι από τις 13 Μαρτίου, ο μισθός περίπου 425.000 υπαλλήλων στις ΗΠΑ

θα αυξηθεί στα 13 – 19 δολ. ανά ώρα, ανάλογα με την αγορά.

Οι εργαζόμενοι που θα δουν τον μισθό τους να παίρνει την ανιούσα απασχολούνται κυρίως στο digital κομμάτι και στις αποθήκες.

Όσον αφορά το μέλλον, η επιχείρηση αναμένει επιβράδυνση των ετήσιων πωλήσεών της και άνοδο κερδών, καθώς επανεπενδύει στις δραστηριότητές της μετά την αύξηση των εσόδων της στα 560 δισ. δολ. το 2020, καθώς οι άνθρωποι αποθήκευαν αγαθά πρώτης ανάγκης στη διάρκεια της πανδημίας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολ. την ώρα έως το 2025, ως μέρος του σχεδίου τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολ., ενώ ο τρέχον ελάχιστος μισθός στη χώρα αυτή την ώρα φτάνει στα 7,25 δολ.

The post Αύξηση στο μισθό τους, κατά μ.ό. 15 δολ. την ώρα, θα δουν οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Walmart appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα